donderdag 17 oktober 2024

Jezus komt voor de melkboer

Dit zou Gerard kunnen zijn...
Toen....
De melkboer, die langs de deur gaat om melk te verkopen.
Corrie ten Boom vertelde:

De melkboer en de oude dame

Een vrouw las op een morgen haar Bijbel. 
📖
I Thessalonisenzen 4:13-18: 
want de Here zelf zal op een teken, bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan; daarna zullen wij, levenden, die achterbleven, samen met hen op de wolken in een oogwenk weggevoerd worden, de Here tegemoet in de lucht, en zo zullen wij altijd met de Here wezen. Vermaant elkander dus met deze woorden.

Toen zij dit las, werd zij op een bijzondere wijze erbij bepaald, hoe ernstig dit was. De tekenen der tijden zijn duidelijk en dat grote gebeurtenissen op komst zijn, weet ieder. Niet alleen Bijbellezers, maar ook zij die kranten lezen. Ze was zo volkomen in beslag genomen door haar gedachten over Jezus' wederkomst, dat ze niet hoorde, dat er gebeld werd. Na een poosje hoorde ze het ineens en ze opende gauw de deur, nog met haar Bijbel in de hand.

,,'t Lijkt wel, of u doof wordt, mevrouw! Ik heb wel drie keer moeten bellen!" zei de melkboer.,,Och, dat spijt me. Nee, ik ben niet doof, maar ik was iets aan het lezen in de Bijbel, dat zo geweldig was, dat ik alles om me heen vergat. 

Weet u, dat het mogelijk is, dat u op de één of andere dag aan mijn deur zou kunnen komen, en dat ik er niet zal zijn? 

En overal, waar u bij christenen aanbelt, zult u de woning leeg vinden. Ik heb daarnet gelezen, dat als Jezus wederkomt, we Hem tegemoet gaan in de lucht. Dan zullen we plotseling veranderd worden en dan zullen we Hem zien van aangezicht tot aangezicht. U zou dan niet begrijpen, waarom zoveel mensen ineens verdwenen zouden zijn. 
Later zou u horen, wat er gebeurd was en u zou vragen: 

Waarom heeft die ouwe vrouw me dat niet vooruit verteld? 

En daarom vertel ik het u nu. Luister, melkboer, als u Jezus als uw Heiland aanneemt, dan zult u ook een kind van God worden en u zult behoren tot degenen die Hem in de lucht tegemoet gaan.

Of we het helemaal eens zijn met de conclusies van deze oude dame, of niet, we zien hieraan, dat ze werkelijk meende wat ze zei, en uitzag naar Jezus' wederkomst. Het is helemaal niet belangrijk, of we in deze tijd geld hebben. Maar wel is het belangrijk, of op dat ogenblik mensen met ons de Heer tegemoet gaan. Mensen, die wij de weg naar de verlossing hebben gewezen.

Dankbaar dat Gerard deze keus heeft gedaan
Nu kan Hij anderen er op wijzen:
Jezus komst is nabij!