vrijdag 29 maart 2013

Afscheid.......


I Thess.4:13-18: 
Broeders en zusters, wij willen u niet in het ongewisse laten over de doden, zodat u niet hoeft te treuren, zoals zij die geen hoop hebben. Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en is opgestaan, moeten wij ook geloven dat God door Jezus de doden naar zich toe zal leiden, samen met Jezus zelf.  Wij zeggen u met een woord van de Heer: wij, die in leven blijven tot de komst van de Heer, zullen de doden in geen geval voorgaan. Wanneer het signaal gegeven wordt, de aartsengel zijn stem verheft en de bazuin van God weerklinkt, zal de Heer zelf uit de hemel neerdalen. Dan zullen eerst de doden die Christus toebehoren opstaan, en daarna zullen wij, die nog in leven zijn, samen met hen op de wolken worden weggevoerd en gaan we in de lucht de Heer tegemoet. Dan zullen we altijd bij hem zijn. Troost elkaar met deze woorden.


Het leven is als de bloei van een bloem; 
Kortstondig laat zij haar schoonheid zien om daarna weer te verdwijnen,  
 maar de indruk die zij achterlaat zal voor altijd blijven.


Fil.1:21: 
Want voor mij is leven Christus en sterven winst.

Psalm 84:2,3 
Hoe liefelijk zijn uw woningen, o HERE der heerscharen!  
Mijn ziel verlangt, ja smacht naar de voorhoven des HEREN; 
mijn hart en mijn vlees jubelen tot de levende God.

Tot weerzien!
Dag Pa!

6 opmerkingen:

 1. Reactie op FB: Heel mooi Yvonne. Ik wens jullie heel veel sterkte om dit enorme gemis in deze tijd te moeten dragen. HIJ geeft jullie de kracht. Lieve groet:JB

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig gedeelte heb je geschreven Yvonne. Dat is ontzettend bemoedigend om te weten dat je je vader weer zult zien!
  Aan het einde van het gedeelte staat ook dat we elkaar met deze tekst mogen troosten!
  Ik wens je Gods kracht en troost toe voor de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige verzen uit de Bijbel. Ja, dat die jou en je familie mogen vertroosten en mogen sterken in de komende tijd, maar ook voor de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nogmaals enorm veel sterkte met dit grote verlies...we hopen dat hij een mooie begrafenis heeft gekregen. Dat waar hij altijd in geloofde en uitdroeg tot vele mensen is bij gebleven en dat hun harten zijn aangeraakt! lieve groet Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via de mail: Ik hoop dat jullie een mooie afscheid had kunnen nemen van je geliefde (schoon)vader.
  Op een dag zullen we i.d.d. weer samen zijn met hem en Jezus. Mooie blog, trouwens Yvonne! CK

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reactie van http://creativeworship-workshop.blogspot.nl. Veel sterkte Yvonne Het is een tot ziens voor ons gelovigen en daar mogen we ons in verblijden ook al is het nu een gemis.
  groeten Fokko van shalomhuiskraam.nl

  BeantwoordenVerwijderen